13 juni 2014
19:00

Kolsva IF

Referat: Fagersta Södra - Kolsva IF

Södra tog sin 5:e raka seger på Onsjövallen då man slog Kolsva med 3-1 (1-1)- Södra började klart bäst och skapade 3 st heta lägen i matchinledningen. Jocke Larsson slår en frispark som målvakten räddar... Södra tar hand om returen och skickar in ett inlägg där Serge Hermann når högst och nickar den i ribbans underkant och ner på mållinjen. Även Johan Adamsson har ett skott som går strax över ribban. Södra gör 1-0 genom Johan Adamsson i den 11:e minuten då Sebastian Jansson nickskarvar fram bollen till Johan .Kolsva sticker upp i en kontring i den 20:e minuten och kvitterar till 1-1. Resten av halvleken så är det mest Södra men utan att skapa nåra heta målchanser. 1-1 i halvtid

Andra halvlek så börjar Södra i ett rasande tempo och pressar Kolsva stenhårt som bara slår ifrån sig. Södra radar upp målchanser men den rätta skärpan fanns inte riktigt i början av halvleken. 2-1 kommer ändå i den 66:e minuten genom Johan Adamsson som får en långboll utav Martin Metsomäki och sätter fart mot mål och dunkar upp bollen i det vänstra krysset ... ännu ett fantastiskt mål utav Adamsson. Hemmalaget fortsätter att trumma på och Gustav Pettersson är nära att utöka ledningen när han får ett fint läge men målisen räddar. 3-1 kommer i den 71:a minuten genom Serge Hermann som når högst på Calle Enarssons inlägg och skallar in bollen. Kolsvas första avslut i den andra halvleken kommer i den 81a spelminuten då man får en frispark i bra läge men Södrakeepern Johan Hagelin gör en fin räddning på skottet. Därefter så har Kolsva ett par fina chanser till men skotten går strax utanför. Matchen slutar med en skön och rättvis 3-1 seger.

Det var en vattentät seger som var klart i underkant där hemmalagets oskärpa gjorde att siffrorna stannade vid en 3-1 seger.
Bra insatser i Södra gjorde backlinjens Martin Metsomäki och Jimmy Jönsson även mittfältets Sebba Jansson och Calle Erlingmark menar Enarsson gör det riktigt bra.
Och framåt så gör Johan Adamsson ännu en kanonmatch, Det snackas om div 1 och div 2 spelare i andra lag i vår serie men det finns inte en spelare som matchar Johan Adamsson i den här serien.

Det tråkiga är att skadorna blir fler och fler . Daniel Nordström slog upp sin ryggskada igen och Fredrik Eriksson var tvungen att kliva av i halvtid efter att varit Södras bästa spelare i den första halvleken. Fotskada på frippe.